Na prvním místě by bylo vhodné si říci, že rychlovarné konvice nejsou zdaleka historicky překonanou etapou v technologiích ohřevu vody. Od svých prvopočátků, kdy v nich ohřev vody zdaleka nebyl tak rychlý, jak se psalo, příkon měl tendenci na chatách vyhazovat hlavní jistič a člověk se párou unikající z plastového těla konvice měl možnost sem tam opařit, dospěly do fáze, kdy jsou spolehlivou a nedílnou součástí téměř každé moderní kuchyně.
Konvice na indukci mohou být celkem vkusně jednoduché a relativně levné, jako třeba tato konvice BergHoff. Fotografie: homeware.cz
Konvice na indukci mají ve své podstatě jednu hlavní výhodu - vaření vody v nich je ještě rychlejší a ještě ekonomičtější, než v rychlovarce. Ohřev jídel na indukci je obecně dnes tím nejlepším pro domácí použití a ve spojení s nerezovou konvicí na indukci a jejím širokým dnem se jedná o způsob, který je momentálně nejekologičtější. Indukční pole způsobuje ohřívání feromagnetických předmětů a k ostatním látkám, i kovům, které nejsou magnetické, je netečné. Na celé konvici se tak ohřívá jen deska ve dně.
Konvice na indukci mohou být také nádherné až k zulíbání, pro příznivce klasického a příjemně zakulaceného designu, jako tato konvice KitchenAid. Fotografie: homeware.cz
Konvice na indukci jsou z výroby vybavené píšťalkou v hubici, aby zvolna se zesilujícím pískáním signalizovaly blížící se var. Snadno tak můžete třeba vodu vypnout na devadesáti stupních a ještě ušetřit energii.
Pro úplné fajnšmekry jsou tu třeba i konvice na indukci vyrobené z litiny, smaltované a opravdu neobyčejné - konvice Staub. Fotografie: homeware.cz
Konvice na indukci jsou designovým doplňkem do kuchyně, praktickým nástrojem na vaření větších objemů vody a zároveň prostředkem, jak redukovat počet spotřebičů a přívodních kabelů na lince.
Žádné komentáře:
Okomentovat