10 věcí, které byste měli vědět, než si koupíte kuchyňský robot KitchenAid

Klasický kuchyňský robot KitchenAid je již léta na seznamu vhodných dárků, vyvinul si svůj vlastní kult, ale vlastně ani ti nejvěrnější příznivci nevědí, co stálo za jeho stvořením, nebo jaké jsou různé vychytávky.



1. Robot je pojmenován po reakci jedné ženy, která měla první model doma na vyzkoušení.

Herbert Johnson vyvinul automatický robot poté, co sledoval, jak se pekař ručně snažil mísit chlebové těsto ručně, ale bylo to až o šest let později, kdy společnost, pro kterou Hobart pracoval, přišel s prototypem pro spotřebitele. Podle legendy nechali ženu velkého manažera si robot vyzkoušet a prý řekla: "Je mi jedno, jak to nazýváte, všechno, co o tom vím, je to, že je to ta nejlepší kuchyňská pomůcka, jakou jsem kdy měla." Její komentář zněl trefně.

Designu kuchyňských robotů KitchenAid nezle upřít dokonalou nadčasovou eleganci. Fotografie: eKitchenaid.cz

2. Pokud si myslíte, že je robot dnes drahý, počkejte, dokud neuslyšíte, co stál původně.

U většiny modelů dnešních robotů se cena pohybuje od 300 do 500 dolarů - nebo až 999 dolarů, pokud vaše kuchyně není kompletní bez nejnovějších, matně černých stylů - ale když byl robot uveden na trh v 20. letech, prodával se za 200, což by na dnešní peníze bylo 2700 dolarů.

3. Existuje několik způsobů, jak si obstarat robot levněji.

Ne, nemusíte znát někoho, kdo prodává kuchyňské roboty, které spadly z kamionu; Jen si udělejte čas během nějakého dlouhého víkendu. Kohl, Target a Amazon jsou známi tím, že nabízejí velké slevy na roboty KitchenAid během prázdninových víkendů a na černý pátek. Můžete si dokonce nastavit Sledovač cen prostřednictvím CamelCamelCamel , aby vás upozorňoval na to, když cena klesne na webové stránce Jeff Bezos.

Také se podívejte na webové stránky KitchenAid ohledně různých slev a srážek (často nabízejí nabídky, kdy Vám vrátí 50 dolarů) a pokud vám nevadí robot z druhé ruky, hledejte repasované modely.

4. Vaše volba barvy jde dál než Roy G. Biv.

Chcete, aby váš robot ladil s barvou kuchyňské stěny, nebo barvou vašich nalakovaných nehtů? Není to problém. 5 ti-litrový model Artisan (pravděpodobně jej znáte pod značkou AKA $430 dolarů), je nyní dostupný v 36 barvách. To nepočítá odstíny v omezené sérii, exkluzivní modely pro obchody, partnerství (jakým je robot růžové barvy okvětních lístků, který podporuje boj Susan G. Komen o vyléčení rakoviny prsu) nebo různé jiné modely.

5. Zjistěte, který styl je pro vás vhodný.

Na trhu existují dva klíčové styly kuchyňského robotu firmy KitchenAid: model s naklápěcí hlavou, kde zatlačíte horní část robotu dozadu, aby jste mohli přilít přísady přímo do pracovní mísy; a design, kdy se mísa zdvihne a přiblíží se k metličkám. Druhý způsob je vhodný pro velké pečení, protože dokáže zvládnout velkou velikost mísy. Tedy jestli jste ten typ, který si peče cheesecake-stuffed snickerdoodles  v dávkách 13 ti tuctů najednou.

6. Jsou sestavovány na americkém středozápadě.

Části robotů jsou vyráběny po celém světě, ale přicházejí do jedné továrny v Greenville v Ohiu, aby byly natřeny a dokončeny. Na tomto videu můžete sledovat, jak robot přichází na svět, což je fascinující.

7. Klasický robot má menší model Mini.

Většina lidí zná Artisan 5 litrový robot, nebo jeho většího sedmilitrového bratra Professional, ale poměrně nedávno společnost KitchenAid představila svůj dosud nejmenší robot. Tento přístroj, nazvaný Artisan Mini, je asi o 20 procent menší než běžný Artisan model, s miskou, která může obsahovat 3,5 litru těsta, chlebového těsta nebo třeba zmrzliny.

8. Lidé si zdobí kuchyňské roboty neuvěřitelným způsobem.

Firma Georgetown Cupcake, vyrábějící různé čokoládové košíčky, má v každém obchodě kuchyňské roboty KitchenAid zdobené kameny Swarovski . Na mixéry můžete nalepit Mickey mouse, tečky a podobně. Ale to je jen špička ledovce. Na Pinterestu uvidíte mixéry pokryté motivy od firmy Rifle Paper, motivy Harryho Pottera. Dokonce jeden mixér měl motiv křičícího kostlivce s brýlemi značky Oakleys představujícího Guy Fieri. Měli byste to vidět.

9. Není to jednostranný robot.

Pokud používáte robot pouze na pečení, děláte to špatně. Firma prodává veškeré druhy příslušenství, jako je odšťavňovač, kuchyňský robot, těstovinový válec, spiralizér, drtič potravin, přípravce raviol, plnič klobásek nebo teploměrná miska pro temperování čokolády a přípravu fondů. V podstatě to představuje celou kuchyni v jednom 10 -ti kilovém přístroji.

10. Je po něm vysoká poptávka.

Pokud si myslíte, že téměř každý televizní kanál o jídle Food Network a svatební registr uvádí roboty, možná máte pravdu. Společnost prodává 2,5 robotů ročně, podle článku Wall Street Journal z z roku 2014. Toto číslo stačí zaplnit všechna sedadla 19 ti největších fotbalových stadionů v Latinské Ameriky. Nechte si to na chvíli projít hlavou.

Žádné komentáře:

Okomentovat